Gecko veiligheidshelm
Sinds oktober 2016 is ZVF - Previs gestart met de verdeling van de nieuwe Gecko veiligheidshelm. De helm werd uitvoerig getest en als zeer geschikt bevonden voor de visserij.

De helm is gemaakt van kevlar fiberglasvezel. Daardoor is de helm zeer licht (weegt slechts 700 gram), maar ook enorm sterk en stevig. Hij omsluit beter het hoofd, zit veel vaster en voelt toch minder storend aan. Het is een zeer veilige bescherming van het hoofd tijdens allerhande werkzaamheden op dek.

De kap van de oliejas kan gemakkelijk over de helm getrokken worden wanneer de kuil van binnenuit ge├»nspecteerd wordt. Ook kan je aan beide zijden van de helm de rubberen oorschelpen verwijderen voor een beter gehoor bij communicatie aan boord. 

Dezelfde helmen, Gecko Mk 11 Marine, worden gebruikt bij de Engelse Navy, bij inspectie- & reddingsvaartuigen.

Alle reders hebben via het Zeevissersfonds een lijst ontvangen waarop ze de gegevens van alle bemanningsleden dienen in te vullen. Met deze ingevulde lijst kunnen de reders dan de nieuwe helmen gaan ophalen bij VVC. Indien er nog twijfels mochten zijn in verband met de verdere afwikkeling, kan hiervoor contact worden opgenomen met het Zeevissersfonds.